Mályi tavi évadzáró verseny 2010.10.09.

Hétvégén került megrendezésre a Mályi tavon a 2010-es évadot lezáró verseny – az FK Raszter Kupa -, ahol 3 hajóosztályban 13 hajó vett részt a küzdelmekben.
Kalózban 8 páros gondolta úgy, hogy a szép napsütéses időt, kellemes 3-4-es szelet és 15 Celsius fokos időt arra szánja, hogy vitorlázással töltse szabadidejét.
A magas vízállás és az Észak-Észak-keleti szél lehetővé tette, hogy a tó hosszanti tengelyére tűzött „virsli pályán” 3 teljes kört lehessen megtenni, melynek köszönhetően 35-40 perces futamokat élvezhettünk. A versenyrendezés Papp Tibi és Papp Ádám jóvoltábaól igen jól sikerült.

Az első futamot a Nyeste – Berki Győző páros nyerte a Berki Bence – Pelle Gábor hajó előtt, 3. helyen a Tóth A. – Kovács pár érkezett, míg nagy küzdelem után a Demjén Sanyi – Bödör Májóval érkeztt a 4. helyen, akik 4-5 perc késéssel eredtek a mezőny után a lekésett rajtnak „köszönhetően”.
A 2. futamban a Demjén – Bödör páros nagy fölénnyel nyert, a Berki- Pelle féle hajó előtt. Nyestéék a rajt után a mezőny alá beragadtak és jeletős hátrányt szedtek össze a futam elején, így nem tudtak beleszólni a versenybe. A 3. mindent eldöntő futam előtt pontegyelőség volt a 3 hajó között. A 3. futamban Sanyiék ragadtak be kissé Berki Bencéék hajója alá és csak a 2. cirkáló szakaszra értek fel az első két hajó mögé közvetlenül. Ekkor – a lee bajó után nem sokkal – Bencéék kifordultak, s Nyeste ment vele velük, így Májóéknak megnyílt a menekülő út, amit ügyesen ki is használatak. Alul megcsúsztak és következő keresztezésnél már vezettek, s innen nem volt vissza út a Nyeste- Berki párosnak. A futamot és így a versenyt a Demjén Sanyi – Bödör Gergely páros nyerte Nyeste Gábor – Berki Győző előtt, harmadik Berki Bence – Pelle Gábor.

A verseny végeztével még egy finom vacsorára (tejfölös sertéspörkölt tésztával, savanyúságokkal és némi sör) is hivatalosak voltunk.

Gratulálunk minden résztvevőnek és helyezettnek! Köszönjük a versenyrendezőnek a jó versenyt és az ideális szép őszi időt.

Ezt a cikket azért írtam és a képeket is csak azért tettem fel hogy irígykedjetek és gyertek minél többen el a hétvégi Hejőkeresztúri évadzáróra! 🙂