2011. Balatonfüred, 2011. június 4-5.

A hagyományteremtő szándékkal születő verseny, amelyre 12 egység adta le nevezését, fő támogatója a villányi Wunderlich Pincészet volt. Gyenge, keleti irányú szélben indult az első futam, amelyet 45-50 perc alatt teljesített a mezőny. A leálló légmozgásban még egy futamra maradt lehetőség a cirkáló-hátszél pályán. Az első versenynap végén a Fluck Benedek – Székely Gy. Szabolcs páros vezette a mezőnyt, akik azonban nem lehetettek nyugodtak, hiszen a vasárnapi napon még akár 4 futam is megrendezésre kerülhetett volna a beígért közepes erősségű szélben.

A verseny támogatója borkóstolóval egybekötött összejö-vetelt szervezett a résztvevők számára szombaton este, ahol a nap legjobb pillanatait is meg-tekinthették képekben megörökítve, és megvitathatták a nap legfontosabb eseményeit.

Vasárnap, bízva a reggel induló keletiben, a Bodnár Judit vezette rendezőség 9 órára tervezte a rajtot, ami a későbbiekben bebizonyosodott, hogy nagyon jó döntés volt. Egy újabb háromnegyed órás futamot teljesítettek a hajók, azonban az előrejelzés által jósoltak helyett a szél ezt követően gyengült, és már csak egy sikertelen próbálkozásra maradt esély. Vízi várakozást követően délután 2 órakor a verseny véget ért, és már egy órával később a díjazottak a dobogón örülhettek eredményüknek.

Végeredményt három futam alapján hirdettek, amely megegyezett a szombat esti állással:
1. Fluck Benedek – Székely-Gyökössi Szabolcs (Vízügyi SC)
2. Németh Ferenc – Németh Adrián (Royal Balaton Golf & Yacht Club)
3. Tóth István – Hirschler Judit (Vízügyi SC, FVE)
Az abszolút sorrenden kívül díjazásra került a legeredményesebb ifjúsági egység is: Miklós Levente – Gáspár Barnabás (Vízügyi SC).
A nehéz körülményekhez képest a három megrendezett futam korrekt versenyt biztosított a résztvevők számára, akik – ahogy egy ilyen eseményen szükséges – kellő együttműködéssel és türelemmel viszonozták a rendezőség próbálkozásait.

forrás: http://byc.hu

képek a versenyről: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.176850189038800.43874.139408212782998