13 hajó vett részt a megrendezett 3 futamon

Fűzfő Kupa 2012 – Király Ferenc Emlékverseny

A kalóz hajóosztály részére megrendezett balatonfűzfői versenyen 13 egység versenyzett a hétvégén, balatoni egységeken kívül jöttek versenyzők a Fertőről, a Miskolc melletti Mályi-tóról és a Velencei-tóról is.

A szombati napot rövid halasztással kezdtük, majd a zivatar végeztével kellemes szél terjedt le a Fűzfői-öbölben, így vízre indult a Rendezőség, hogy kitegye a kiírásban szereplő Up&Down pályát.

A versenyzők 3 pörgős futamon vettek részt, melyeken a sokak által jól ismert forgolódó északi szélben küzdöttek egymással a hajóegységek.

Az első futam Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs (VSC) egység győzelmét hozta. A második futamban „utcahosszal” győzőtt dr. Nyeste Gábor – Berki Győző (BYC – Justitia) egység, a harmadik futamban hasonló előnnyel nyert a Szentpéteri Zsolt – dr. Hajdú László (VSC) páros. A partra érve forró és tartalmas Palóclevessel várta a rendező klub a versenyzőket, levezetésként pedig Retro rizsfelfújt került a tányérokba málnaszörppel.

Vasárnap reggel szélcsend fogadta a telepre érkezőket, így ismét parti halasztással kezdtünk. Sajnos a nap folyamán egyetlen percre sem fújt a szél, így esély sem volt arra, hogy a negyedik futam megrendezésre kerüljön. 14 órakor ért véget a parti várakozás, a versenyzők hozzáláttak a hajók elpakolásához.

Az eredményhirdetésen a dobogóra a korábbi futamgyőztesek állhattak fel. A végig egyenletes teljesítménnyel versenyző HUN 205 Fluck Benedek – Székely-Gyökössy Szabolcs (VSC) vehette át a győztesnek járó kupákat és Festina órákat.

Második helyen végzett HUN 91 Szentpéteri Zsolt – dr. Hajdú László (VSC), harmadik pedig a HUN 4406 dr. Nyeste Gábor – Berki Győző (BYC – Justitia), mindkét egység tagjai Festina Tour de France 2012 kerékpáros mezeknek örülhettek.

Köszönjük a részvételt, jövőre is várunk mindenkit!

Mohi