Idén harmadik alkalommal rendezte meg a Balatonfüredi Yacht Club a BYC – Wunderlich Kupa & 49er GP-t, melyen 49er, 470 és Kalóz hajóosztályokban mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Az időjárás előrejelzés nem volt túl optimista a hét közben a hétvégi széljárást illetően, ami sajnos be is jött, hiszen a folyamatosan vonuló felhők közepette nem volt esély versenyzésre alkalmas szél kialakulására. Annál inkább a komoly hőmérséklet csökkenéssel járó esőkre… Így a szombati nap egész napos parti halasztással telt, ahol a különböző hajóosztályok és klubok versenyzői a csocsó és pingpongasztal mellett mérhették össze tudásukat. A délután folyamán a 49-es és a 470-es csapat összefogásából és Gyapjas apuka (Gyapi) jóvoltából, – akinek ezúton nagy köszönet – elkészült az esti összejövetelhez a paprikás krumpli. Az este folyamán a finom étel mellé friss Wunderlich borokat kóstolhattak a versenyen résztvevők és barátaik.

Vasárnapra több szelet ígértek, ami be is jött. Reggel gyengülő keleti-délkeleti szélben sikerült egy jó futamot rendezni mind a három osztálynak. A második futam a 49-eseknek végigment, míg a 470 és Kalóz osztálynak egy jó időben lerövidített futamot sikerült tartani. Ezt követően a szél átfordult nyugati irányúra és szépen megélénkült, de már csak a 470-esek és Kalóz-ok maradtak kint. Így nekik egy élvezetes harmadik futamot is sikerült tartani, aminek a végére a nap is kisütött.

A 49-eseknél a Cserép fivérek magabiztos versenyzéssel utasították maguk mögé a mezőnyt. A 470-eseknél kiélezett versenyben végül az összeszokottabb Gyapjas-Kiska egység nyert, a legjobb női egység a Weinber – Böröcz lett. A Kalózoknál a végig egyenletes teljesítményt nyújtó dr. Nyeste-Berki kettős diadalmaskodott, igaz ehhez kelletek a második futam korai rajtosai is.

Az eredményhirdetésen a kupák és érmek mellé a Kalóz osztály dobogósai Kutassy László által készített díjakat is átvehettek. Emellett az 5-tó Bajnokság első fordulójának nyertesei, a dr. Nyeste-Berki kettős külön tárgyi jutalomban is részesültek.

Gratulálunk Mindenkinek és köszönet a Wunderlich Pincészetnek a finom borokért!

– @ Szuszu –

Képgaléria:

http://www.byc.hu/galeria/byc-wunderlich-kupa-2013