Versenybeszámoló

A hétvégén „Isten ajándéka” időben rendezte az Atomerőmű SE. Vitorlás szakosztálya, a hagyományos Soltész-Paks Kupa ranglista versenyét. 6 tervezett futammal számoltak a rendezők, melyet a remek időjárási viszonyok között maradéktalanul meg lehetett rendezni.

A hivatalos verzió szerint az első napon a tartósan „12 csomó feletti délnyugatiban” 4 futamot mentünk, míg a második napra a 6-10 csomó közé szelídült szélben már csak 2 futam megrendezése maradt. A 12 csomó stabil alap volt, amire érkeztek a 16-18 csomós ráfújások. A 4. futamban már 20 csomó körül fújt és a teteje 26 csomó volt… Volt persze havária, borulás, szakadás, de szép nagy rohanások is.

Összeségben hat remek, sokszor igencsak sportos időben zajló futam után hirdettek eredményt.

Nem meglepő módon az erős szépben mindig jó formát mutató Fluck – Székely egység 5 futamot megnyerve magabiztos vitorlázással nyerte a versenyt is. Három futamban tudta a mezőny megszorongatni őket, az első nap a Gmeiner – Kő páros vitte el az első futamot, míg a második nap előbb a Pávics-Tóth, majd a Friend-Schneider páros vezetett előttük. A dobogóért végig nagy csata zajlott négy egység között. Végül a második a Gmeiner-Kő páros lett, a harmadik a Nagy-Mészáros páros, akik egy rövidebb-hosszabb útkeresés után újra stabilan az elmezőnyben tudott menni nemcsak az erős, de a közepes szelekben is. A negyedik hely szintén Sopronba került a Friedl-Schneider csapat jóvoltából. Az első nap végén még a Mohos-Molnár páros állt a képzeletbeli dobógón, de vasárnapi gyengébb szereplésük megakadályozta őket abban, hogy az 5. helytől előrébb kerüljenek.

A verseny kellemes meglepetése a Gerő András Németh Ildikó szereplésea, akik végig a középmezőny elején tartották magukat.

1. HUN 205    Fluck B. – Székely-Gy. Sz     Vízügy SC      (2), 1, 1, 1, 1, 1,          össz.   5 pont

2. HUN 624    Gmeiner I. – Kő T.                 Soproni Ép.     1, 4, 2, 2, (7), 3,          össz. 12 pont

3. HUN 114    Nagy R. – Mészáros M.         ASE.VSC       (5), 3, 3, 4, 3, 4,          össz. 17 pont

SOLTÉSZ PAKS KUPA 2015. VÉGEREDMÉNY