2015. Augusztus 20-21.

Augusztus 20-21. között került megrendezésre a XVIII. Artesz Kupa Balatonfüreden, a Koloska Kikötőben 15 kalóz részvételével. A versenyen 3 vadonatúj igen ifjú kalóz páros is bemutatkozott, akik keményen megküzdöttek az elemekkel és reméljük máskor is látjuk őket ebben a hajóosztályban.

Az első napon erős (16 csomós alapszélre, 20-24 csomós ráfújások) észak-keleti szélbe 3 futamot mentünk a már ritkaságnak számító két körös háromszög pályán. A szél irányához képest  „göröngyös” Balaton a hűvös és borús időben igencsak próbára tette a csapatokat és meleg ruháikat. Az első nap 3 egység: a Nagy-Mészáros, a Mayer-Mayer és a Vass-Simkó vitorlázott stabilan. Ez a három páros szinte külön versenyt vívtak, melyben Robiék kettő, Tivadarék egy futamot nyertek, Vasséknak pedig nem sok hiányzott a futam győzelemhez.

A második napra kisütött a nap és gyengült a szél, de még így is 2 futam belefért. Az első kisebb lengésekkel még viszonylag stabil észak észak-keletiben ment le. A másodikat azonban már csak a rendező Fluck Bence rutinja mentette meg, a két jó ütemű jelentős déli irányban történő módosítással. A két paksi páros ezen a napon is az élmezőnyben maradt, mivel Tivadarék nyerték az első futamot, míg Robi és Miki egy 3. és 2. hellyel megtartották az összetett első helyet. Vassék már nem tudtak olyan stabilak lenni mint az első napon, így ha csak pontegyenlőséggel is, de éppencsak lecsúsztak – az egyébként megérdemelt – dobogóról.

Köszönjük a verseny névadó szponzorának a támogatását és a már-már szokásos szép díjakat és egyedi ajándékokat. A versenyrendezőknek is kijár a taps és köszönet, mert egy remek versenyt szerveztek és hírüknek megfelelően kedves és jó házigazdák voltak!

Képek a versenyről : https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1601694506754156&type=1

ARTESZ KUPA 2015.