Jubileumi Daruker Kupa
 
Augusztus 20-án ismét sor került a hagyományos Daruker Kupára. Történetírók szerint ez volt a 30., melyet eleinte még a Mályi tavon, az utóbbi legalább 20 évben már, a folymatosan változó és egyre jobb parti körülményeket biztosító Hejőkeresztúr melletti tavon rendeztek meg.
 
 
A verseny sajnos nem alakult jól vitorlázás szempontjából. Az időjárás kiváló volt, a napimádóknak, vitorlázásra viszont majdnem alkalmatlan. A tervezett öt futamból kettőt sikerült megrendezni, így viszont szombaton volt idő egyzetetni a verseny jövőjéről, mert Csillag „Veterán” Miki úgy döntött, hogy átadja a staféta botot egy újabb jelentkezőnek. A Kalóz Osztályszövetség nevében Szentpéteri Ádám külön köszönetét fejezte ki Csillag Mikiéknek az elmúlt évek munkájáért.
 
 
Szombaton a reménytelen szélben nem rendeztek végül futamot, azonban másanp reggel 9-kor elindult az első futam.
A friss reggeli szél, ahogy az már megszokott, folyamatosan gyengült és lett egyre lyukasabb. A mezőny a futam közepére ketté szakadt azonban az első 6-7 hajó elég közel maradt egymáshoz, hogy jókat csatázzanak. Végül Ferkéék nyerték a futamot, az utólsó rövid cirkáló szakaszon a Nyeste-Berki Győző duó – egy szélcsíknak és annak köszönhetően, hogy Fluck-Hajdú alkalmi páros és a Szentpéteri-Berki Bence páros már egymásra figyeltek – becsúsztak másodiknak.
 
Kicsit magához tért a szél és a 2. futamra pályamódosítás után került sor, melyben a Nyeste-Berki csapat szinte végig vezetve nyert a Fluck-Hajdú páros előtt. Ebben a futamban eleinte még értelmezhető szél fújt, azonban szépen lassan leállt ismét, a végén már épp csak becsorogtak a hajók.
 
Ezt követően egy hosszabb várakozás után következett, s közel 2 órával később egy újabb futam vette kezdetét, melyben az első bojához a balra nyitó Csillag-Csillag hajó érkezett elsőnek (erről a FB közösségben egy rövidke videó is megtalaálható), nyomukban Májó és Kolep, Nyestéék, majd mezőny többi tagja. A hátszél küzdelmesen telt, s több újra osztás is volt. A szél többször is megtréfált a mezőnyt mely 70-80 fokos ingásokkal hol innen, hol onnan frissült meg. A második cirkáló szakaszon Pávics dokiék egészen jobbról robogtak fel több száz méter hátrányból a 2. helyre, de a hátszél középén a verseny rendezője úgy látta jobb érvényteleníteni az irreális szélben zajló futamot, s ezzel a versenyzés véget is ért.
 
 
Tehát a Daruker Kupa sorozat véget ért de annak hullámain, hagyományain egy újabb sorozat veszi kezdetét, így biztosak vagyunk abban, hogy jövőre a Kalózosok újra összegyűljenek a Nyéki vizeken!
 
A versenyről és díjátadóról készült képek itt találhatóak https://drive.google.com/drive/folders/0B1k1uV23D8pyeWxwRFlteGVHcjA
 
Eredmények:
 
Kalóz:
1. dr. Nyeste Gábor – Berki Győző   ASE – Justitia
2. Németh Ferenc – Németh Kristóf  MAFC
3. Fluck Bence – dr. Hajdú László  VSC
4. dr. Bödör Gergely – Koleszár Péter  ASE – Justitia
5. Szentpéteri Ádám – Berki Bence – TVSK – Justitia
6. dr. Pávics László – Tombor Bálint – BS-Fűzfő
7. Demjén Sándor – Veress Marcell – Justitia
8. Csillag Miklós – Csillagné Györgyi – BHSE
9. dr. Daragó Ferenc –dr. Huszár Ernő – Justitia
10. Papp Tibor – Górász András – Justitia