2021. május 28. Koloska kikötő

Kedves Kalózosok!

Többek kívánságára a jövő heti Atomerőmű kupa előtti pénteken, május 28-án délután 2 után súlymérési lehetőséget biztosítunk a ASE vitorlástelepén. A súlymérés nem kötelező jellegű, azonban erősen ajánlott, feltételei az alábbiak:

A hajótestet, sverttel együtt, a felmérési bizonylatban előírt kiegészítő súlyokat, felhajtótesteket, szilárdan beépített iránytűt, el nem távolítható mozgó kötélzetet és kiülőgurtnikat beleértve mérjük, azonban az álló és mozgókötélzetet tartalmazó rudazat, sottok, kormány, kormányrúd és kormányhosszabbító, valamint az előírt vitorlázó-felszerelés (pl. mentőmellény) nélkül. (A svert súlyát az EB-ken megállapított módon vesszük figyelembe, azt rövidesen közöljük)

Akinek hajója az előíráshoz képest könnyebbnek bizonyul, köteles az alábbiak szerinti pótmérésre a hajót előkészíteni.

Mindenképpen ajánljuk a felmérést, amely ugyan tájékoztató jellegű, de aki azt jelenleg nem tudja vagy nem akarja igénybe venni, annak a Magyar Bajnokság előtti napon az alábbiak szerint kell súlymérést elvégeztetni:

A súly a fentiek szerint, azonban svert nélkül kerül mérésre. Amennyiben bármely hajón a felmérési bizonylat (külföldön vásárolt hajó esetén a honosítás alapját képező felmérési bizonylat) kiadása után olyan változtatásokat végeztek, hogy az esetleges pótsúlyok már többletet eredményeznek, lehetőség van módosításokra, ez utóbbi, hivatalos mérés alapján.

Kérem, hogy mindnyájan hozzátok magatokkal a felmérési bizonylatot, hogy a hajóregisztert frissíteni és aktualizálni tudjuk.

Üdvözlettel:
Ádám, mint osztálykapitány és Ádám, mint felmérő