A parton a baráti hangulat és vendéglátás, a vizen az eddigiektől teljesen eltérő, szinte teljesen hibátlan versenyrendezés!

Kedves Kalózosok,

A Daruker kupával kapcsolatos felhívás folytatásaként szeretném Veletek megosztani az idei Daruker kupán szerzett tapasztalatokat.

A parton a szokásos baráti hangulattal és vendéglátással találkozhattunk, ám a vizen az eddigiektől teljesen eltérő, szinte teljesen hibátlan versenyrendezésnek lehettünk tanúi.

A rendezőség a versenyt annak az elhatározásnak a jegyében bonyolította le, hogy csak megfelelő szélviszonyok esetén rendez futamokat, hiszen sokkal jobb, ha esetleg nem lesz verseny, mint egy olyan rendezvény, amelyen ugyan sikerül egy-két futamot kierőszakolni, viszont rossz szájízzel távozik a mezőny.

Az elhatározást a megfelelő tettek követték, így egy nagyon jó versenyt sikerült lebonyolítani, amelynek során a Versenyrendezőség:

    • – az igen bonyolult szélviszonyok ellenére is minden esetben jó versenypályát tűzött,

– folyamatosan mérte a szélerősséget és a szélirányt,

– minden esetben amikor szükséges volt, módosított a pályán,

– egy apró hibától eltekintve minden esetben megfelelően bonyolította le a rajteljárásokat,

– a szélviszonyoknak megfelelő méretű pályát tűzött,

– a szél gyengülése esetén megfelelően módosította a raumszakaszok szögét a pálya könnyebb teljesíthetősége érdekében,

– nem vitte ki feleslegesen a mezőnyt a forgolódó, csíkos szélben,

– megvárta a megfelelő alkalmat a futamok megkezdésére,

– a szombati mindössze két futamot követően az időjárás-előrejelzés ismeretében vasárnap helyesen, 2 órával előbbre hozta az első rajt időpontját,

– minden megfelelő eszköze megvolt a rendes lebonyolításhoz (zászlók, megfelelő bóják stb.)

– új eszközöket szerzett be a megfelelő hangjelzések leadásához

– a zökkenőmentes lebonyolítás érdekében szombatra egy további rendezőmotorost bérelt motorosvezetővel együtt.

Nagyon köszönöm a rendezőségnek a konstruktív hozzáállást, amelynek eredményeképpen egy nagyon jó versennyel lehettünk gazdagabbak idén. Köszönöm a versenyzőknek is a sportszerű magatartást, a korrekt viselkedést egymással és a rendezőséggel szemben is.

Úgy gondolom, hogy az idei versenyen látottak garanciát jelentenek arra, hogy a jövőben is minden szempontból megfelelő, jó minőségű versenyrendezéssel találkozzunk a Daruker kupán. Kérek ezért mindenkit, hogy jövőre tisztelje meg jelenlétével a versenyt.

A jövő évi verseny a 30. Daruker kupa lesz, amelyre komolyan készülnek a rendezők, a szponzor, az Osztályszövetség és Hejőkeresztúr község önkormányzata is, amely utóbbi kiemelten támogatott önkormányzati programként kezeli majd a rendezvényt és számos egyéb, nagyobb tömegeket vonzó  programot is rá kíván szervezni, úgy gondolom tehát, hogy 2016-ban mindenképpen érdemes lesz elutazni.

üdvözlettel:

Zsolt

Daruker-Vegeredmeny